10.11.2016, 00:05
Mida teha, et puu- ja köögiviljad ei rikneks?
Värsked aiasaadused kipuvad kiiresti riknema, olgu tegu kas poest ostetud või enda suure vaevaga kasvatatud viljadega.
FOTO:
Riknemise tõttu toidu äraviskamine on muutunud üha tõsisemaks ülemaailmseks probleemiks, kuid õigete hoiustamistingimuste ja nutika kasutamise juures on võimalik seda märkimisväärselt vähendada. Värskeid, ilma potita lehtsalateid on parim säilitada külmkapi alumisel riiulil korralikult pestuna ning niiskena köögipaberisse või puhtasse köögirätikusse keeratuna. Isekasvatatud juurviljade pikaajaliseks säilitamiseks sobib kõige paremini nõuetekohaselt puhastatud jahe ja pime kelder. Paljusid köögivilju ei ole soovitatav külmkapis hoida. Üks selliseid vilju on tomat. Paljusid köögivilju aga ei ole soovitatav külmkapis hoida. Üks selliseid vilju on tomat.
Oled juba tellija?