Aasta isa kontserdil esinevad Helen Kirsi õpilased ja Laura Danilas. Kontserdil antakse üle ka sünnikirjad uutele vallakodanikele, kes on sündinud 01.04.-30.09.2016. Sellel ajavahemikul sündis 22 last, neist 6 tüdrukut ja 16 poissi. Lisaks sünnikirjadele saavad lapsed mälestuseks graveeringuga fotoalbumi, Helen Villi lasteraamatu „Väike väle lepatriinu“ ja MTÜ Karukäpa poolt kootud papud.

Piduliku tunnustamisürituse korraldavad Otepää Kultuurikeskus, Otepää Naisselts ja Otepää Vallavalitsus.

Otepää valla aasta isa Ilder Tallo peres on kaks last – Alard ja Erika ning viis lapselast: Andri, Sirelin, Ulve-Alvin, Kuldar ja Rasmus. Ilder on lõpetanud Pärnu L. Koidula nimelise keskkooli ja seejärel TRÜ kehakultuuriteaduskonna kehalise kasvatuse õpetaja erialal. 1964.a. asus tööle Otepää Internaatkooli kehalise kasvatuse õpetajana, kust siirdus edasi 1968.a. Otepää Keskool samale erialale. Kehalise kasvatuse õpetajana on llder juhendanud koolis noormeeste korv- ja võrkpallitreeninguid. Talle on omistatud ka teenelise õpetaja austav nimetus. Tema käe all on tublideks sportlasteks sirgunud mitu põlvkonda otepäälasi, kes meie kodukandile au ja kuulsust toonud (Ants Orasson, Kalju Ojaste, Martin Teder, Priit Lehismets). Just tema rangus ja sõbralik olek üheskoos on õpilastele jätnud hea mulje, mida meenutatakse alati ka vilistlaste kokkutulekutel. Silmatorkava panuse on Ilder nüüd, pensionipõlves, andnud oma tütrelaste kasvatamisesse. Väljaspool õppetööd oli Ilder sageli haaratud kohtunikutööga mitmetel suusaalade võistlustel. Ilderi lemmikhobiks on olnud tegutsemine spordivõistluste kohtunikuna laskesuusatamise, murdmaasuusatamise, kahevõistluse aladel, ta on aidanud organiseerida Tartu maratoni lastejookse ja Otepää matkasarja. Õpetaja , treeneri ja kohtunikuna on Ilder olnud nõudlik, põhimõttekindel, samas ka sõbralik, õiglane ja toetav.

Otepää valla aasta isa nominendi Rene Alteri peres kasvab kaks last: Markkus ja Markos. Rene sündis Otepääl ja on kasvanud 8-lapselises perekonnas (5 õde ja 2 venda). Oma lapsepõlve ja kooliaja elas ta vanavanemate Helga-Ellinori ja Endeli juures Otepää vallas Koigu külas Uibu talus, kust ta sai kaasa töökuse ja abivalmiduse. Rene lõpetas Restu Põhikooli 1992. aastal, seejärel omandas ta Vana-Antsla Põllutöökoolis taluniku eriala. Sõjaväe ajal täiendas Rene end Võru Meegomäe lahingukoolis, kus sai sõjaväe politsei eriala. Rene töötab Chipmill OÜ-s logistikuna, tal on ka oma firma Rener OÜ, mis tegeleb transporti abistava tegevusega. Isana on Rene väga toetav ja osaleb lastega seotud tegevustes – käib koos poja Markkusega kaasas paljudel võistlustel nii Eestis kui ka välismaal, et toetada ja olla abiks oma nõu ning jõuga. Terve pere on väga sportlik. Rene käib koos lastega kalal, jalgratastega sõitmas, ujumas, suusatamas, kinos, ralli ja rallikrossi vaatamas jms. Abikaasana on Rene hoolitsev, abivalmis ja saab hakkama absoluutselt kõigega: nii kodus koristamisega kui ka remonditöödega.