„Tänavune parim maamajanduseriala õpetaja Erle Tüür on mitmekülgne õpetaja, kes on oma õpilasi juhendades saavutanud häid tulemusi ka rahvusvahelistel kutsevõistlustel, aidates sellega tutvustada meie metsandusõpet ka väljaspool Eestit. Parim maamajanduseriala õpilane Reta Poolak on sihikindel noor, kes kasutab aianduses õpitut juba praegu selleks, et seatud eesmärgid tulevikus saavutada,“ ütles MESi juhatuse liige Andres Vinni.

Antakse üle ka parima taimekasvataja aunimetus, mille sel aastal pälvis Ivo Eenpalu.

„Ivo Eenpalu põllud olid vaatamata keerulisele aastale väga heas korras. Tema viljade saagikused ja majandustulemused olid omavahel tasakaalus, mis näitab, et tehtud otsused on olnud õiged,“ põhjendas MESi juhatuse esimees Raul Rosenberg valikut ning lisas, et kuigi Ivo Eenpalu on kümne aastaga oma ettevõtmises juba mõndagi saavutanud, lubab kohapeal nähtu ja kuuldu eeldada häid tulemusi ka edaspidi.

Parima maamajanduseriala õpetaja aunimetusega kaasneb skulptuur „Õpetaja Laur“ ning parima taimekasvataja aunimetusega skulptuur „Kalevipoeg viljavihuga“. Skulptuuride autor on Tauno Kangro.