Lohusuu naised koostasid Peipsi toidu retseptivihiku
Pühapäeval peeti Lohusuus kultuuriselts MTÜ Logovest ruumides pidulik Peipsi toidu retseptivihiku esitlus. Ettevõtlikud Lohusuu naised võtsid teha retseptid, mis piirkonnale omased, küpsetasid need aasta jooksul kõik koos läbi, pildistasid, maitsesid ja dokumenteerisid kogu oma tegevuse trükises "Peipsi köögi retseptid“.
Brošüüri said kirja 27 põnevat retsepti kalasupist kuni Ivan-Tšai ja Peipsi keedetud suhkruni. Kuna retsepte kogunes palju rohkem, kui vihikusse ära mahtus, kavatsetakse lähiajal koostöös Peipsi Toidu võrgustikuga välja anda ka suur retseptiraamat kuni 80 erineva retseptiga.
Tänu rikkalikule kultuuride mitmekesisusele on Peipsi ääres välja kujunenud väga põnev ja omanäoline toidukultuur, mis on ajalooliselt olnud suunda näitav kogu Eesti talutoidu mitmekesistumisele. Nüüd on
võimalik igal Eesti inimesel saada osa sellest rikkusest, mida Peipsimaal on aastasadu lauale kantud.
Trükise eestvedaja on olnud Lohusuu kultuuriselts MTÜ Logovest ja tema särav esinaine Natalja Tumanova. Trükis on koostatud kolmes keeles.