08.12.2016, 00:00
Peakokk annab aru: presidendilossi menüüs on peaaegu kõik eestimaine
Aeglaselt jahvatavate veskikivide vahelt pudenev mahejahu ja erakordse maitsega vähelevinud tudraõli – see on vaid väike osa eestimaisest toidust, mida leiab presidendi ja riigijuhi külaliste laualt.
FOTO:
Presidendilossi jõudev toit on enamjaolt eestimaine, mille kohta mõni skeptik ütleb “kaalikas” ja “kama keefiriga”. Aga kaugel sellest – presidendi kantselei peakoka üksikasjalikust ülevaatest selgub, et Kadriorgu jõudev toit on huvitav kooslus meie põllumajandustootjate leidlikkusest ja tahtest valmistada midagi erilist. Tudraõli on toode, mille olemasolust pole paljud eestlased ilmselt kuulnudki. Eestimaine toit jõuab Kadriorgu nii tootjate enda hea müügitöö kui ka suust suhu leviva reklaami tulemusel. Reklaami aga patta ei pane – lõpliku otsuse teeb kantselei peakokk. “Liha on Eesti oma, ja kala – kui vähegi võimalik, siis Eestist,” ütleb presidendi kantselei peakokk Taigo Lepik. Vaata täpsemalt, milliste tootjate kaupa presidendi kantselei kasutab!
Oled juba tellija?