Mida varem lapsed toiduvalmistamisega kokku puutuvad, seda kindlamalt areneb lapse maitsemeel ning värske ja tervislik toit saab menüüs tähtsa osa. Täisväärtusliku toiduga harjunud lapse puhul on väiksem risk, et ta hakkab ülemäära sageli kiirtoitu eelistama. Ka koolitoidus välistavad menüüstandardid igasugused maitsetugevdajad ja soola sisaldavate maitseainete ning puljongi-, supi- või kastmekontsentraatide kasutamise. Lapsega köögis aega veetes saab selgitada toidu päritolu ja seda, millised on eri otsuste tagajärjed keskkonnale. Paljude perede õhtud mööduvad nii, et lapsed mängivad omaette ja vanemad valmistavad õhtusööki. Koos toiduvalmistamine ja ülesannete jagamine annab võimaluse suhtlemiseks ja kvaliteetaja veetmiseks. See on kena traditsioon, mida saab jätkata ka lapse suuremaks kasvades.
Loe hiljem
Jaga
Kommentaarid