„Üha muutuvate turuolude, tarbijate ootuste ja karmistuvate keskkonnanõuetega toimetulemiseks tuleb pidevalt otsida efektiivsemaid ja uuenduslikumaid tootmisvõimalusi ning nutikamaid turustamisviise,“ ütles Maaeluministeeriumi toiduohutuse ning teaduse- ja arenduse asekantsler, konkursi hindamiskomisjoni liige Toomas Kevvai. „Sel aastal esmakordselt väljaantava preemiaga soovime parimaid uuenduslikke praktikaid esile tõsta, et seeläbi innustada ka teisi julgemalt ja ambitsioonikamalt mõtlema ning tegutsema.“

Innovatsioonipreemiaga tunnustatakse maamajanduse edendajaid, kes on loonud uuenduslikke tooteid ja teenuseid või kelle tegevus innustab kasutama innovaatilisi lahendusi ja praktikaid.

2017. aasta innovatsioonipreemia kandidaatideks on esitatud:

  • Margit Olle – köögiviljade kasvatamise metoodika ja tehnoloogia täiustamise alased uuringud.
  • Eesti Taimekasvatuse Instituut - sojaoa ’Laulema’ aretamine (aretajad Maia Raudseping, Enn Kaljo ja Lea Narits).
  • VitalFields/WeatherMe OÜ - e-põlluraamat ja põllumajandusettevõtte majandustegevuse haldamise programm.
  • Koit Kuusk ja Vendo Ellamaa – karuputke tõrjumine soola või soolalahusega.


Innovatsioonipreemia võitja valis 8-liikmeline hindamiskomisjon, kuhu kuuluvad Maaeluministeeriumi, Eesti Rukki Seltsi, Sangaste Vallavalitsuse, Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoja, Eesti Maaülikooli ning põllumajandus- ja kalandussektori esindajad.

Preemia suurus on 1000 eurot. Preemia määratakse isikule, ettevõttele või asutusele, kelle poolt on välja töötatud või juurutatud uudne maamajandussektoris või maamajandussektori saaduste töötlemisel rakendatav lahendus.