Kaks aastat tagasi andis vanaperemees talu üle oma pojale Viljar Veidenbergile, kes otsustas teha piimatöötlemist uuendada ja alustas uue kaasaegsel tehnoloogial põhineva talumeierei rajamist. "Eesmärgiks on pakkuda veelgi kvaliteetsemat toitu meie tarbijatele. Selleks et püsida turul ja olla tarbijatele meele järgi, tuleb pidevalt ajaga kaasas käia ja tegeleda tootearendusega," ütles Pajumäe noorperemees Viljar Veidenberg otsuse põhjenduseks.

„Pajumäe talu on alati silma paistnud uuendusmeelsuse poolest. Ta oli eimene Eestis, kes ehitas avatud vabapidamisega külmlauda, oli üks esimesi, kes alustas talus piimatoodete valmistamisega ning teda on pärjatud Aasta Parima Talu tiitliga,“ ütles pikki aastaid Talupidajate Keskliitu juhtinud Kaul Nurm.

Uus meierei tootmisvõimus on töödelda piima 3000 liitrit päevas, investeeringu suurus on 1,1 miljonit eurot. Uue töötlemishoone rajamist ja töötlemisseadmete ostu toetab 45% ulatuses PRIA, rahastamisel aitavad kaasa Maaelu Edendamise Sihtasutus ja Swedbank.

Pajumäe talu kasutuses on 400 hektarit maad. Toodetakse sööta oma loomadele, aga ka maheteravilja müügiks.