15.02.2018, 00:00
Vigala Sass: toidul ja alkoholil on liigesepõletike tekkes suur osa
Dieeti nr 5rcIII soovitatakse siis, kui magu on täielikult eemaldatud. Seda hakatakse pidama pärast haiglast naasmist.
Dieedi eesmärk on ära hoida tüsistusi – kõhunäärme-, maksa- sapipõie-, kaksteistsõrmiksoole-, peen- ja jämesoolepõletikku.
Üldine raviprintsiip on: valku normaalses või natuke suuremas koguses (toiduained hästi peenestatud kujul!), rasva natuke vähem (40 g võina ja 40 g õlina toitudes), samal ajal piirata magusa (suhkru, mee, tärklisetoitude) tarvitamist.
Tuleb kindlasti meeles pidada, et operatsioonijärgne aeg on kosumise aeg; toidu päevane kalorsus peaks olema 2500–3000 kcal, jaotatuna 6–7 söögikorra peale, kuid mitte mingil juhul ei tohi süüa vastu ööd. Päevas süüa kokku 2700–3000 g toitu.
Oled juba tellija?