Traditsioonilise konkursiga “Aasta põllumees” soovivad Maaleht ja Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoda esile tõsta uuendusmeelseid, keskkonnateadlikke ja edasipürgivaid põllumehi.

Kandidaate saavad esitada põllumajandusega seotud liidud, ühingud, seltsid ja organisatsioonid. Ootame kandidaate põllumajanduse eri valdkondadest ja maakondadest. Konkursile võib esitada ka eelmiste aastate kandidaate.

“Meie eesmärgiks pole kindlasti vaid parima põllumehe väljaselgitamine. See konkurss on oluline eelkõige selleks, et väärtustada ja tutvustada Eesti erinevates maapiirkondades tegutsevate põllumajandusettevõtjate tööd,” ütleb Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoja (EPKK) juhatuse esimees Roomet Sõrmus.

Ta lisab, et põllumehed kasutavad oma tööks suurt osa Eestimaast, mistõttu kujundavad nad oma tegevusega vältimatult ka meie elukeskkonda – seda nii põldude harimise kui maastike hooldamise kaudu.

“Julgustan konkursil osalema ka neid tegijaid, kes ei ole ehk veel oma mahtude ja mõõtude laineharjal, kuid on ometi juba hakkama saanud näiteks tootmisuuendusega, mille käigus saame end tunda taas suuremana ja sisukamana,” toob esile Maalehe peatoimetaja Andres Eilart.

Ootame konkursile põllumehi erinevatest valdkondadest, nii tava- kui mahetootjaid, talupidajaid ja suuremate ettevõtete juhte, nooremaid ja kogenumaid.

Kandidaatide esitamise viimane tähtaeg on esmaspäeval, 21. mail.

Ettepanekud palume põllumajandusega seotud organisatsioonil, liidul, seltsil saata Maalehe toimetusse märgusõnaga “Aasta põllumees” või e-postiga silja.lattemae@maaleht.ee.

Ettepanekule lisada lühike põhjendus, miks kandidaat võiks pälvida aasta põllumehe tiitli. Kandidaate tutvustame Maalehe veergudel, lõpliku valiku teeb žürii sügisel. Võitja kuulutatakse pidulikult välja sügisel “Aasta põllumehe” konverentsil.