„Täna sai mulda enam kui 45 000 noort puud, mis suudavad siduda 1500 inimese keskmise aastase autosõiduga tekkiva süsiniku,“ sõnas RMK juhatuse esimees Aigar Kallas. „Suur aitäh kõigile kliimakangelastele, kes istutamistalgutel osalesid. Huvi metsaistutuspäeva vastu oli nii suur, et grupid täitusid küll enne registreerimise lõpptähtaega, aga puude istutamine on vaid üks viis paljudest, kuidas saame Eesti kliimale head teha,“ lisas Kallas.

Tänavustele metsaistutuspäevadele registreerus enam kui 1100 inimest, kes istutasid riigimetsa uusi puid Harjumaal Jägalas, Raplamaal Juurus, Tartumaal Võõpstes. Päeva jooksul sai igaüks istutada ligi 50 puud, koguda metsa ja kliima kohta teadmisi teadusteatri Kvark etendusel ja osaleda metsandusteemalisel arutelul.

RMK metsaistutuspäeva ja kliimakangelaste kohta saab lähemalt lugeda SIIT.

Kokku uuendab RMK sel aastal metsa ca 11 700 hektarit metsamaad, millest istutatakse 8050 hektarit, külvatakse 300 hektarit ning looduslikule uuenemisele aidatakse maapinna mineraliseerimisega kaasa 1600 hektaril. 1800 hektarit lehtpuudele sobilikke kasvukohti jäetakse looduslikule uuenemisele. Riigimetsa uuendamiseks vajaminevad taimed kasvatab RMK kaheksas taimlas üle Eesti.