Esimesed masina katsetamised tegime 2019. aaasta jaanuaris Verevi rabas. Seal oli veerežiimi taastamistöö valminud 2018. aastal. Proovisime masinate võimekust lumes ja kraavidele rajatud paisude ületamisel.
2019. aaasta mais käisime masina võimekust proovimas Keressaare turbakaevandamise ala kõrval, kaevandamisest seni puutumata soisel pinnal.
Kuna Tinger Scout roomikute erisurve 0,045 kg/cm2 pinnasele on rohkem kui kümme korda väiksem kui keskmise inimese jalgade avaldatav surve (0,6-0,8 kg/cm2), saime kogeda, et isegi väga pehmed kohad kandsid masinat hästi.
Üldiselt leiab rabas liikumiseks kindla pinnase kui veidi manööverdada ja haake teha, kuid testimise mõttes proovisime ekstreemsemaid kohti. Paremini kandvale rabapinnale masinad jälgi peaaegu ei jätagi.
Keressaares testisid koos meiega oma suuremat ja võimsamat sõidukit Tinger Armor Tartu Ülikooli geoloogid. Sellegi masina erisurve pinnasele 0,11 kg/cm2 on väiksem inimjala omast. Masin mahutab kuus inimest, veekogul sõites kannab nelja inimest.