Tõenäoliselt see madalrõhuala, mis homme Rootsi poolt tuleb ja hommikul süveneb, liigub Soome edelarannikule. Sealt edasi üle Lõuna-Soome ida poole ning paisutab meil edela- ja läänetuule tugevaks. Kõigepealt tugevneb tuul saartel ja ilmamudelid näitavad, et seal on võimalikud iilid kuni 30 m/s .

Õhtuks on tuul tugev juba ka mandril, kus võib oodata puhanguid kuni 25 m/s, mõni mudel näitab Lõuna-Eestisse koguni 26 m/s. Soome lahele on ka oodata 30 m/s. Paistab päris karm torm tulema.
Muide, seda tormi kolmapäevaks on mudelid prognoosinud juba nädalavahetusest saati ja ma pole tähele pannud, et nad seda tuule tugevust ka nõrgemaks oleks vahepeal muutnud.

Kuna tsükloni kese satub täpselt Lõuna-Soome kohale, siis Eesti jääb täpselt selle lõunaserva, kus puhubki edela- ja läänetuul kõige tugevamalt. Täpselt see tugeva tuule koridor jääb Eesti kohale. Kui ka mandril puhub tuul üle juba 20 m/s, siis see murrab puid ikka kolinal. Rääkimata muust.
Ka veetase meres ähvardab tõusta, aga see on veel lahtine, palju ta tõuseb. Merevee tase kindlasti tõuseb tormiga, ka Pärnu kandis ning selleks tuleb olla valmis.

Praegust prognoosi vaadates tuule tugevnemine saartel algab juba homme hommikul, ennelõunaks võib olla puhanguid kuni 20 m/s, . Torm saartel algab lõunast pihta ja ööl vastu neljapäeva hakkab nõrgenema. Terve õhtu on väga tormine.

Jüri Kamenik, atmosfääriteadlane

Tormitõenäosus on suur - 90 protsenti. Esimesena jõuab torm loode- ja põhjarannikule, kus tuule kiirus võib tõusta 30 meetrini sekundis. Kõige enam kahjustusi ongi oodata seal.

Kolmapäeval võib temperatuur tõusta 8 kraadini, kuid tormi ajal see langeb oluliselt. Nädala lõpp lubab jälle soojakraade. Tugevast tuulest ja märjast lumest hoolimata püsib ilm pigem soe. Vihmasadu küll tuleb, kuid suurt uputust ei ole oodata.

Hea on see, et tegu on lühiajalise, ühepäevase tormiga, mis algab kolmapäeva õhtul ja juba neljapäeva õhtuks tuul vaibub.

Edasi liigub torm itta.