Uuel aastal suurendab VTA kontrolli Eestis müüdava oliiviõli üle
Itaalia organiseeritud kuritegevus on jõuliselt sisenenud toiduainetööstusesse. Sealse politsei hinnangul on pool kogu Itaalias müüdavast extra virgin oliiviõlist praak. Välisturgudel on võltsingute hulk veel suurem. Uurisime kui murelik peaks olema Eesti tarbija.
Veterinaar- ja Toiduameti kalapüügi- ja turukorralduse osakonnajuhataja Kaija Uuskami sõnul on toidupettused probleemiks kogu Euroopas ja maailmas.
“Näiteks mahetoiduna turustatav toit ei ole tegelikult mahepõllumajanduslikult toodetud, oliiviõlide pettused (ekstra-neitsioliiviõli lahjendamine teiste õlidega), toidu (nt maasikate ja mee) päritolupettused, hinnaliste vürtside segamine vähemhinnaliste taime osadega, konservitooraineks sobiva tuunikala värvimine ja müümine värske tuunikalana,” loetles Uuskam.