Mida Vastse-Kuuste tehasehoones uue omaniku käe alla tootma hakatakse, seda Viitkin ei täpsustanud.

„See asi on veel liiga toores, et midagi konkreetselt välja öelda. Vaatame järjekorras, kuidas meil tehniliselt läheb,” jäi ta napisõnaliseks.

Viitkin selgitas, et veel ei ole tal kõik lepingud allkirjastatud ja nüüd alles hakatakse tootmist järk-järgult käivitama.
Samas rõhutas Egrit Viitkin, et kohalikega ta konkureerima ei hakka.

„Põhitöö on meil ikkagi eksport, nii et kodumaisest lihast tehtud kaup hakkab meil eksporti minema. Kogu meie toodang on valdavalt suunatud ekspordiks,” teatas Egrit Viitkin, kes tegutseb praegu Kagu-Eestis läbi kontserni Ekso peamiselt loomakasvatuse ja autotranspordiga.

Varem kuulus Vastse-Kuuste lihatööstus tootjate ühistule Eesti lihatööstus ja seal toodeti nii vorste, sinke kui värsket liha.
Eelmise aasta märtsis kuulutas Tartu maakohus välja Vastse-Kuuste alevikus ühistu Eesti lihatööstus pankroti, pankrotivarad pandi müüki ligi miljoni euro eest. Müüki läks kaks kinnistut, arvutid, lihatööstuse seadmed, ettevõtte kaubamärk.

Avaldused Eesti Lihatööstuse pankroti väljakuulutamiseks esitasid osaühingud Kupna Mõis ja Saimre Seakasvatus põhjendusel, et ühistu jättis nuumsigade müügi eest arved tasumata.

Kui 2016. aastal see lihatootjate ühistu asutati, kuulusid ühistusse sellised tuntud seakasvatajad nagu Urmas Laht, Toivo Teng, Kalmer Märtson, Aare Kalson, Indrek Klammer, Eva Kõomägi, Marvi Laht ja Ave Haamer.