MTÜ Pärnumaa Ühistranspordikeskus juhataja Andrus Kärpuk kinnitab, et tõepoolest hakkab Pärnumaa põhjapoolset liinigruppi alates 1. aprillist teenindama uus vedaja.

„AS Sebe võitis vastaval riigihankel veoteenuse osutamise lepingu järgmiseks kümneks aastaks ja hakkab teenindama kõiki neid bussiliine, mida seni on väga hästi teenindanud AS Hansa Bussiliinid,” selgitab Kärpuk. „Sõitja jaoks bussiliinide korralduses midagi ei muutu, vahetub ainult vedaja ja võetakse kasutusele uued bussid, mida on kokku 39.”

Tema kinnitusel on kõik bussid samasuguse kujundusega, nagu need on ülejäänud maakonnas, st valged bussid siniste pärnaõitega.

Bussid on astmeteta sisenemisega ja varustatud avatava kaldteega, mis võimaldab mugavat sisenemist nii ratastooli kui ka lapsevankriga. Bussid vastavad kõige rangemale Euro 6 heitmestandardile, need on varustatud alkolukuga, turvavöödega, välitabloodega, mis näitavad liini numbrit ja marsruuti, ning sisetabloodega, mis näitavad järgmisi peatusi.

Uutel bussidel on peatuste automaatse teavituse süsteem, mis teatab peatusi nii häälega kui ka tablookirjega, stoppnupud sõitja väljumissoovist teatamiseks, turvakaamerad, nutiseadmete USB-laadimispesad, tulekahjusignalisatsioon, talvekummid, konditsioneer ning validaatorid esimese ja teise ukse juures. Ettevõte on kehtestanud, et bussijuhtidel peab olema ühtne riietus.

Kõik 39 uut bussi jagunevad järgmiselt: kolm Mercedes-Benz Sprinteri väikebussi, 18 keskmist bussi Temsa MD9-LE ja 18 suuremat bussi, millest 14 mudeliks Iveco Crossway LE Line ning nelja mudeliks MAN Lions City LE.

Suuremat tüüpi buss Iveco Crossway LE. Neid hakkab Põhja-Pärnumaa liinidel kurseerima 14 tükki.

Artikkel ilmus algselt Pärnu Maalehes