Läinud laupäeval näiteks ei tahtnud Kadrina hariduskonverentsil aplaus Juhan Viise ülesaste järel kuidagi lõppeda. Kadrina kandi üks tuntumaid ettevõtjaid ja visionääre oli nimelt tublisti turgutanud kohaliku rahva eneseusku, väites ja tõestades, et Eesti tippgümnaasiumi pidamine on ka maal võimalik.

Aga seda loomulikult siis kui palehingis panustada. Ja pööraseid ideid lennutada, uskumatuid lahendusi otsida.

Tuntud festival

Viise ise on pööraselt panustanud kutsudes kümnendi eest Kadrinas ellu ülemaalise kuulsusega ITi ja NUTIfestivali CADrina. Sündmuse, mille eel kogu kool koos loob ägeda showprogrammi ja mille kestel katsuvad kohalikud arvutijoonestajad rammu me kõrgkoolide tiimidega. Teinekord võiteski. Lisaks toimuvad CADrina päeval robootikavõistlused, kümned töötoad, korvpalliturniir Kadrina Karude võistkonna kaasabil.

Pöörase idee näitena jõudis Viise kannustusel Kadrina noorte ette mullu innustust jagama kogunisti vastselt maailmameistri tiitliga pärjatud Ott Tänak, kes just liialt avalikke kohtumisi ei naudi.

Vaid Kadrina Keskkooli vilistlane Juhan Viise ise teab kui palju aega, energiat ja raha on ta paigutanud külagümnaasiumi inseneriõppe programmi käivitamisse, selle vedamisse.

Kuulus küla

Selle ühiskondliku toimetamise kõrvalt on Juhan Viise Lääne-Virumaa mulluse aasta ettevõtte Aru Grupi omanik ja juht. Väikse, 450 inimesega Hulja küla maakaardile viinud ukse-, akna-, trepi- ja puitmajafirma sündis juba 1993. aastal. Töötajad on Arus 180 ringis, tooted aga jõuavad Iirimaale, Hollandisse, Jaapanisse, Taani, Norrasse, Saksamaale ja Islandile.
Pole vähetähtis, et viimase aasta jooksul on Viisele annetatav orden juba teine aumärk, mis Hulja asumisse maandub. 2019. aastal oli austatavaks Aru Põllumajanduse juht Andres Lindam. Ju on selles 800 aasta tagasi esmamainitud Hulja külas siis nii hää õhk, et lausa innustab suurtele tegudele.