7.-9. veebruarini toimuv mess on toonud messikeskusesse ligi 500 eksponenti 32 riigist, esmakordsed külalised on Aserbaidžaan ja Usbekistan.

Maaleht keskendus Eestimaa müümist, lausa hulgimüümist uudistades Eesti eksponentidele, keda on kokku 268, alates maakondadest, linnadest, valdadest, spaadest, hotellidest ja lõpetades mõisate, atraktsioonide, muuseumide, matkaradadega.

Turismimess TourEst 2020

Tourestil raames avatakse ka kaks uut teed, nimelt Eesti Veinitee, mis tutvustab 16 kohaliku veinimaja ja Eesti Kultuuritee Jõgevamaal. Nii andsid teada korraldajad.

Kolm messipäeva tähendavad eksponentidele tonnide viisi laiali jagatavaid teabematerjale, näkse, jooke, meeneid ja nänne. Rohkeid pärimisi, viktoriine ja veenmisi, et just nende poolt tutvustatav paik on maailma parim.

Messikülalised aga viivad kottide raskuse all ägades kaasa nii kohaliku toidu maitsete laadungeid kui ka üliodavaid reise ja hunnitud reisipakkumisi. Ent ka rohkelt brošüüre ja veebi- ning meiliaadresse, et nii Eestit kui maailma avastada.

Turismimess TourEst 2020

Ühtaegu toimuvad ka näitusebokside kujundamise mitteametlikud meistrivõistlused, kus iga maakond püüab teistest millegi poolest etem ja pilku püüdvam olla.

See kõik käib rohke elu-melu saatel, nagu näha allolevatelt fotodelt.