MAALEHE ARHIIVIST | Millist torti tasub osta ja milline on targem jätta poeriiulile
(15)Maaleht valis poest kümne erineva Eesti tootja tordid. Uurisime Tallinna Tehnikaülikooli toidutehnoloogia lektori Tiina Lõugasega nende koostist. Esimese koha sai tort, mis on nagu kodus tehtud, viimaseks jäi šokolaaditort, milles on vaid kolm protsenti šokolaadi.
“Jälle vahukreem. Kui vahukoor on selline mõnus ja nagu sulab suus, siis vahukreem kleepub kohe suulakke. See on vahukoore odavam ja kunstlik alternatiiv,” teatab toidutehnoloog Tiina Lõugas pärast seda, kui on leidnud vahukreemi juba kolmanda tordi koostisosade seast.
Et vesi ja taimne rasv koos püsiks, on toidutehnoloogi sõnul vaja taimsesse vahukreemi lisada korralik loetelu lisaaineid. “Mina eelistan osta torte või kooke, mis vahukreemi ei sisalda.”
Teine odavam alternatiiv, mida Lõugase sõnul küpsetistes palju kasutatakse, on kõigile teada-tuntud margariin.