Eesti toidutööstused töötavad täistuuridel, poes söök otsa ei saa
“Õnneks on enamik meie toorainest kodumaine ja Eesti inimeste toiduga varustamisel probleeme ei ole,” kinnitavad kõik toidutootjad, rõhutades, kui oluline on tegelikult toidujulgeolek.
Jahu jagub, tootmisega probleeme pole,” kinnitab Tartu Milli müügidirektor Sten Vendel. “Makaronitootmise oleme teinud efektiivsemaks, tõmmates sortimendi poole väiksemaks. Tundub, et poodides on ostupaanika rahunemas, küsimus on vaid selles, kuidas suudame taastada tavarütmi.”
“Isoleerime nii palju kui võimalik, samas tagame igapäevatöö. Kauplustes toit otsa ei saa, küll aga võib olla lühiajalisi tarneauke, kuna me ei suuda tarbimist ette ennustada,” räägib Valio Eesti tegevdirektor Maido Solovjov. Iga päev tuleb piim tehasesse, isevarustatuse tase on Eestis toorpiima osas 1,8 korda, nii et nälga pole karta.