Ööl vastu teisipäeva Ida-Viru Keskhaiglas surnud 90aastane mees oli Alutaguse Hoolekeskuse klient. Nii on haiglasse jäänuid hetkeseisuga kolm.

Kaks isoleeritut


Ets lisas: „Meie juures viibivad 2 klienti on isoleeritud eraldi tubadesse ja on rakendatud kõiki isolatsiooni nõudeid. Nende tervislik olukord on praegu rahuldav.

Personali hulgas oli positiivne tulemus ühel hooldajal, kes haigestus reede õhtul ja on alates laupäevast olnud kodus karantiinis. Tema andis ka testi eraldi, mitte siin hoolekeskuses.

Testimata on veel kaks töötajat, kes viibisid eemal ja annavad testid täna. Tööle neid enne testi tulemuste laekumist ei lubata.”

Kaitsevarustuse nappus


Mis puutub hädavajalikku kaitsevarustusse, siis Alutaguse rahvast on abistanud terviseamet ühekordsete kitlite ja mütsidega.

„Aga neid on meil juurde tarvis,” mainis Ets.

Ta lisas: „Vallavalitsus otsib praegu lisatööjõudu, kuna mitmed töötajad viibivad haiguslehel. Vallavalitsus toetab meid kõigega, mis võimalik.”

Töö ootab töökäsi


Kristiina Ets rõhutas Maalehe lugejate tarvis, et kui nende hulgas peaks viibima inimesi, kes on huvitatuid tööst Alutaguse hoolekesuses, siis palub ta kindlasti kontakti võtta.

Napib nii õdesid, hooldajaid kui ka koristajaid. Alutaguse Hoolekeskuses, mis asub Mäetagusel on 103 elanikku ja 56 töötajat.

„Ida-Virumaal on teisipäeva hommiku seisuga koroonaviirus diagnoositud 22 inimesel. See teeb 1,61 positiivset testi 10 000 elaniku kohta. Saaremaal on sama näitaja 79,7 ja Võrumaal 18,17,” teatab maakonnaleht Põhjarannik.