FOTO:
Küllap kõik on kuulnud väidet, et vorstide, sinkide ja muude lihatoodetega müüakse meile vett, rasva ja kes teab veel mida. Uurisime Tallinna Tehnikaülikooli toidutehnoloogia lektori Tiina Lõugasega tosinat Eestis toodetud sinki lähemalt.
“Tarbija on see, kes määrab väga palju – toodetakse ju seda, mida tarbija ostab,” lausub Tallinna Tehnikaülikooli toidutehnoloogia lektor Tiina Lõugas. “Kõik me sooviksime osta head kaupa soodsa hinnaga. See paneb tootja keerulisse seisu, kus tuleb leida kompromiss kõigi osapoolte vahel.”
Lõugas lisab, et meie harjumuspäraseid tooteid puhtast lihast ei saagi. “Kui soovitakse väiksema kalorsusega tooteid, siis millegagi tuleb ju see rasv, mis kõige enam energiat annab, asendada. Selleks on vesi, lisandid ja lisaained,” selgitab ta.
Edetabelis sai esimese koha sink, mis on koostisosadelt kõige naturaalsem ja milles on palju liha. Muidugi on see ka kõige kallim.
Oled juba tellija?