Tavapäraselt on muuseum siis huvilistele suletud.

SA Eesti Maaelumuuseumid juhatuse liige Merike Lang on ootusärev ning arvab, et ei muuseumitöötajad ega külastajad malda enam kauem oodata. Seetõttu avatakse nii Eesti Põllumajandusmuuseumi kui teise SA Eesti Maaelumuuseumi üksuse C.R. Jakobsoni talumuuseumi uksed esimesel võimalusel ehk 11. mail.

Kolmas üksus, Tori Hobusekasvandus, võõrustab välialal külastajaid juba eelmisest nädalast. Muuseumid on varustatud nii desinfitseerimis- kui kaitsevahenditega ja järgitakse eriolukorra ning haiguse leviku takistamise nõudeid.

Eesti Põllumajandusmuuseumis on esinduslik kollektsioon vana põllumajandustehnikat. Näituste- ja hariduse osakonna juhataja Margus Kiis on välja valinud uhke Deering traktori, mille mootor esmaspäeval pidulikul avamisel kell 10.00 urisema pannakse. Kogu vanatehnika on uudistamiseks nii väljakul kui saalis.

Pea kaks kuud on olnud ootel tekstiilikunstnik Ehalill Halliste vaibanäitus. 11. maist saavad kõik soovijad kauneid vaipu vaatama tulla. Vaibad on kootud Eesti paepankade struktuuri järgi, kus iga vaip esindab Eesti eri paikade paestruktuuri.

Kuigi muuseumid on traditsiooniliselt esmaspäeviti suletud, siis SA Eesti Maaelumuuseumid ei malda kauem oma külastajatel oodata lasta ning avab pidulikult ja mootoripõrina saatel kõiki nõudeid järgides uksed esimesel võimalusel ehk juba esmaspäeval, 11. mail kell 10.00.