Kui veel kaks aastat tagasi oli siinne suurim sparglikasvataja saagi turustamisega hädas, kuna inimesed ei osanud seda köögivilja tarvitada, siis nüüd seda muret pole.
Sparglit võib nii toorelt krõmpsutada kui ka mitmetes roogades kasutada.
Argo Ingver
Seda vaatamata sellele, et kohalik mahespargel maksab tunduvalt rohkem kui importkraam.
„Tahan saada 10 eurot kilost kätte, siis suudan umbrohu rohijatele maksta ka. Näiteks Hollandi tuttavalt kuulsin, et mullu maksis tavaspargel seal 1,50 kg, pidavat olema ka robotid, mis saaki koristavad,” rääkis talunik.
Harilikku asparit (köögiviljana spargel ja toalillena asparaagus) on meil tegelikult juba pikka aega kasvatatud ja lillekimpudes kasutatud, lihtsalt ei teatud, et see on noorest peast söödav. See kasvab paljude aedade lillepeenardes ja praegu on paras aeg sealt endale mõni küünis põske pistmiseks murda.