14.06.2020, 10:01
Uus lemmik toidulaual: spargel on viimase kahe aastaga saanud eestlaste üheks eelistatuimaks köögiviljaks
Masstoodangut siin ei ole, nii et spargel on kallim kui importkraam. Euroopas on kõik toiduained ületootmises ja hinnad suhteliselt odavad.
![Sparglit võib nii toorelt krõmpsutada kui ka mitmetes roogades kasutada.](https://images.delfi.ee/media-api-image-cropper/v1/50b1f6b0-bbe4-11eb-ac8e-a351b82813e0.jpg?noup&w=1200&h=711&fx=0&fy=0.5&ch=0.8435&cw=1&cx=0&cy=0.079&r=16:9)
Sparglit võib nii toorelt krõmpsutada kui ka mitmetes roogades kasutada.
FOTO:
„Paari aasta jooksul on väga palju muutunud,” ütles Tartumaal asuva Erto talu peremees Margo Mansberg. „Kevadel tahetakse midagi värsket ja rohelist saada. Kui ajakirjas Oma Maitse tulevad spargliga retseptid, hakkavad inimesed kohe helistama ja sparglit otsima.”
Kuumade ilmadega tuleb saaki maksimaalselt 30 kg päevas. Mullune aastatoodang oli umbes 500 kg.
Oled juba tellija?