„Iga päevaga läheb järjest rohkem õisi lahti,” ütleb Anu. „Tipphetk saabub ilmselt pühapäeval.” Anu sõnul õitsevad praegu Eestis kõige tuntumad pojengid – varased täidisõielised hästi lõhnavad madalama varrega ’Rubra plena’, ’Alba plena’ jt. „Nädala lõpul saan näidata ka oma kollaseid pojenge, mis on saanud rahva lemmikuiks – ’Bartzzella’, ’Yellow crown’, ’Going bananas’. Mul on ka mõned uued pojengid, millel on mitmevärvilised õied, kollektsionäärid juba jahivad neid.”

„Panime Nõrga talu perenaise Krista Kukega pead kokku ja otsustasime pakkuda ühel päeval kahte ilusat elamust. Pojengid nagu okasteta roosid ja astilbed nagu mannavaht,” räägib Anu Nurmsalu.

Nõrga talu astilbeaed

„Astilbe on vana taluaia lill ja see sobib väga hästi meie talu üldise suunaga - tutvustada ja näidata inimestele vanu häid ja tihti unustusse vajunud püsililli,” räägib Krista Kukk.

„Üsna vähesed teavad, kui palju on tegelikult astilbe liike ja sorte. Erineva õitsemisajaga astilbesortidest on võimalik kujundada varjulisse aeda peenar, mida ehivad juunist septembrini kaunid õied. Paljudel astilbedel on ka väga dekoratiivne lehestik,” kirjeldab Krista. „Astilbe on üks tähtsam aiataim poolvarju. Ta kasvab hästi ka päikese käes, kui maapind põua ajal läbi ei kuiva.”

Tal lisab, et tavaliselt inimesed ei eelista mingit kindlat sorti, valitakse meelivama värvuse järgi: „Meil on olnud väga populaarne hiina astilbe sort 'Vision in Red'- see on hilisem sort, tumelillade õitega.”
Kuna astilbede õitsemine algab tavaliselt juuli keskpaigast, on Nõrga talu näitus-müük koostatud potiistikutest, mis on kasvuhoones ette kasvatatud ja seetõttu õitsevad varem. Mõlemas talus räägitakse lillede kasvatamisest ja hooldusest. Suuri loenguid tänavu, erinevalt varasematest aastatest, ei korraldata, iga huviline saab individuaalse nõustamise.
Astilbe on vana taluaia lill.