Maalehe hoidistekonkursil tegid ilma magusad moosid
Maalehe hoidistekonkurss toimus sel erilisel aastal veidi teistmoodi ja väiksemas mahus kui eelmistel aastatel. Sel aastal ei valitud parimaid hoidiseid mitte sadade huviliste silme all, vaid meie oma toimetuses.
Konkursile laekus paarkümmend tööd, enamus neist olid magusad hoidised, kuid leidus ka maitsvaid kurgi-, suvikõrvitsa- ja köögiviljasalateid.
Traditsiooniliselt valis Põltsamaa tehase professionaalsetest tootearendajatest ja ajakirjanikest koosnev žürii kolm parimat hoidist ning andis välja kolm eripreemiat.
Eripreemia kõige kaunimalt kujundatud hoidisele läks Pille-Riin Alandile, kes oli oma krõmpsud ja vürtsikad kurgid pakendanud uhkesse kangasse ning varustanud vahva sildiga.
Eripreemia Memme maius läks seekord kauni roosaka värvuse ja magus-maheda maitsega õuna-vaarika moosile, mille autoriks on Mati Ehasalu.
Eripreemia Tore idee otsustati anda Taimi Helmese marineeritud suvikõrvitsatele.
Kolmas koht hoidisekonkursil kuulub Kadi Vainule, kes saatis konkursile mõnusad suhkrulahuses immutatud ning kuivatatud ebaküdoonialõigud.
Teise koha saavutas Mall Needrit, kelle mustika-apelsini moos võlus žüriid oma hea konsistentsi, tasakaalustatud maitsete ja väikese eksootilise nüansiga.
Peapreemia otsustas žürii anda Maalehe hoidistekonkursside pikaajalisele osalejale ning varasematelgi kordadel auhindu võitnud Tiia Kokmann-Konsapile. Tema valmistatud porgandi-sidrunimoos oli huvitav nii oma konsistentsilt ja maitsekoosluselt, kuid oli ka pakendatud vahvasse porgandikujulisse ümbrisesse.
Auhinnad võitjatele on välja pannud Põltsamaa, Fiskars ja Maaleht. Paraku jäi tänavu ära pidulik auhinnatseremoonia, kuid sellegipoolest jõuavad auhinnad omanikeni lähiajal.