Konkursile laekus paarkümmend tööd, enamus neist olid magusad hoidised, kuid leidus ka maitsvaid kurgi-, suvikõrvitsa- ja köögiviljasalateid.

Traditsiooniliselt valis Põltsamaa tehase professionaalsetest tootearendajatest ja ajakirjanikest koosnev žürii kolm parimat hoidist ning andis välja kolm eripreemiat.

Eripreemia kõige kaunimalt kujundatud hoidisele läks Pille-Riin Alandile, kes oli oma krõmpsud ja vürtsikad kurgid pakendanud uhkesse kangasse ning varustanud vahva sildiga.

Maalehe hoidiste konkurss 2020

Eripreemia Memme maius läks seekord kauni roosaka värvuse ja magus-maheda maitsega õuna-vaarika moosile, mille autoriks on Mati Ehasalu.

Maalehe hoidiste konkurss 2020

Eripreemia Tore idee otsustati anda Taimi Helmese marineeritud suvikõrvitsatele.

Kolmas koht hoidisekonkursil kuulub Kadi Vainule, kes saatis konkursile mõnusad suhkrulahuses immutatud ning kuivatatud ebaküdoonialõigud.

Maalehe hoidiste konkurss 2020

Teise koha saavutas Mall Needrit, kelle mustika-apelsini moos võlus žüriid oma hea konsistentsi, tasakaalustatud maitsete ja väikese eksootilise nüansiga.

Maalehe hoidiste konkurss 2020

Peapreemia otsustas žürii anda Maalehe hoidistekonkursside pikaajalisele osalejale ning varasematelgi kordadel auhindu võitnud Tiia Kokmann-Konsapile. Tema valmistatud porgandi-sidrunimoos oli huvitav nii oma konsistentsilt ja maitsekoosluselt, kuid oli ka pakendatud vahvasse porgandikujulisse ümbrisesse.

Maalehe hoidiste konkurss 2020

Auhinnad võitjatele on välja pannud Põltsamaa, Fiskars ja Maaleht. Paraku jäi tänavu ära pidulik auhinnatseremoonia, kuid sellegipoolest jõuavad auhinnad omanikeni lähiajal.

Tiia Kokmann-Konsapi porgandi-sidrunimoos

3 kg porgandeid

600 g suhkrut

1 vaniljekaun

2-3 suurt sidrunit

Keetke pestud, kooritud ja tükeldatud porgand pehmeks, püreestage ja lisage suhkur, vaniljekaun ja sidrunimahl.

Mall Needriti mustika-apelsini moos

mustikad

apelsin

moosisuhkur

Kõiki komponente võib võtta vastavalt oma maitseelistustele ja keeta moosiks.

Kadi Vainu c-vitamiini näks

1 kg ebaküdooniaid

1 kg suhkrut

Viilutage küpsed ebaküdooniad ja valage neile peale suhkur. Segage läbi ja hoidke segu paar tundi toatemperatuuril ning edasi külmikus veel 2-3 päeva. Vahepeal käige massi segamas, et suhkur

ilusti ära sulaks. Seejärel pigistage üleliigne vedelik ebaküdooniatest välja ja laotage mass ahjuplaadile. Kuivatage ahjus 80 kraadi juures umbes 5 tundi. Laske jahtuda ning hoiustage õhukindlalt.

Pille-Riin Alandi marineeritud krõmps kurk

2 kg kurke (kogus mahub 6-8 purki)

igasse purki:

8 cm jupp mädarõigast

2-3 küüslauguküünt

10 mustsõstralehte

tillivarsi ja -õisikuid

Marinaad:

2 l vett

4 sl suhkrut

4 sl jämedat soola

4 sl 30% äädikat

1 sl sinepiseemneid

Leotage kurke 6-8 tundi külmas vees. Kuumutage marinaadi vesi keemiseni ja lisage maitseained. Lõigake kurgid pikkupidi viiludeks. Pange purgi põhja 5 mustsõstralehte, mädarõikajupp ning laduge sisse kurgiviilud ning nende vahele veel 5 mustsõstralehte ja tilli. Valage marinaad peale ja pange purgid 100 kraadisesse ahju kuniks kurgid on seal oma värvi muutunud.