„Käisime juba ka kogukonna, omavalitsuse ja Stora Enso esindajatega metsas säilikpuid märgistamas,” ütles Stora Ensole raieõiguse müünud metsaomanik Imbi Niit ettevõtte pressiteate vahendusel.

Märjamaa abivallavanem Ott Valdma selgitas, et Stora Enso oli juba varasemalt nõustunud jätma alale kasvama 50 täiendavat puud lisaks kohustuslikule 20 säilikpuule ning osadele lehtpuudele.

“Septembri lõpus toimunud kahe kohtumise tulemusena Stora Enso, kogukonna ja kohaliku omavalitsuse esindajate vahel märgistati üle 70 allesjääva puu,” ütles Valdma.

Koosolekul lepiti kokku ka metsa uuenduses, istutustöid alustatakse järgmisel sügisel.

Ühtlasi algatas Stora Ensole raieõigust vahendanud Vardi Metsaühistu arutelu ka vallale kuuluva laululava taguse vana kuusiku osas, mis on üraski ja juuremädaniku tõttu kahjustatud.

„Ühistu esitas plaani lauluväljaku taguse metsa uuendamiseks ja järgmisel nädalal läheme vallavalitsuse istungile seda tutvustama,” sõnas Vardi Metsaühistu juht Taavi Ehrpais.

Vaidlus Märjamaa lauluväljaku läheduses kasvava metsa teemal sai alguse jaanuaris, pärast seda, kui kahe sealse kinnistu omanik Imbi Niit müüs oma metsa raieõiguse.

Raieõiguse ostnud Stora Enso paigaldas kinnistu ja kohaliku poe juurde infotahvlid eesolevaid metsatöid puudutava informatsiooniga ning kavatses peagi raiega alustada.

Käesoleva jaanuari lõppu planeeritud raietöödest ei tulnud aga midagi välja, sest sellele seisid vastu nii kohalikud elanikud kui ka mittetulundusühing Eesti Metsa Abiks ja Raplamaa Loodushoiu MTÜ.

Stora Enso on siiani raietöödega viivitanud, et erimeelsused läbi arutada ja jõuda ühele meelele. Keskkonnaamet on mõlemale kinnistule, kus raie plaanis, väljastanud lubava märkega metsateatise.

Samal teemal loe rohkem siit.