"Suuresti hakkab (päikeseenergiajaam) hinda mõjutama tulevikus, kui Euroopa Liidu toetused kaovad ära ja kõik rekonstrueerimised, mis tehakse, tehakse ettevõtte raha eest," ütles Haapsalu Veevärgi juhataja Kaido Erik. "Ettevõte ilmselt võtab siis laenu ja hakkab seda laenu teenindama, et trasse uuendada ja rajada. Ja sellel hetkel on enda energiatarbeks valmis ehitatud park väga oluline, et suudaks seda hinda hoida mõistlikus piires. Kindlasti ei kuku sellest veehind täna madalamaks, aga see aitab hoida veehinda nii madalal kui ta täna on."

Juulis valminud kaks 50kilovatist energiajaama läksid veevärgile maksma 100 000 eurot ja selle tasuvusaeg on kuus aastat, aga see võib osutuda ka lühemaks.

"Tundub nende esimeste kuude põhjal, et see võiks olla lühem aeg, aga kuus aastat praeguste arvutuste põhiselt. Palju päikest on, see selgub ja mis teeb elektrihind, neid asju täna ei oska öelda, aga kui elektrihind tõuseb, siis kindlasti tasuvusaeg väheneb," rääkis Erik.

Sellega pole Haapsalu Veevärgi päikeseenergiajaamade rajamine veel lõppenud. Tänavu valmib veetöötlusjaama mahutite katusele kolmas 50 000 eurot maksev 50-kilovatine päikesepark.