Ja ehkki tänavune konverents võiks olla eriti pidulik, kuna ühtaegu tähistatakse ka „Aasta põllumehe“ konkursi 20. juubelit, päädib see üritus Toompeal Covid-19 ohu tõttu hõredalt täidetud saaliga, osa rahvast käib maskides ringi ja üsteisest hoitakse 2+2 reegli tõttu parajasse kaugusesse. Paljud tipppõllumehed ja senised aasta põllumehe tiitli kandjad saavad konverentsi jälgida vaid video vahendusel.

Konverentsil esineb tervitusega Eesti Vabariigi president Kersti Kaljulaid. Põllumajanduspoliitika hetkeseisu avab maaeluminister Arvo Aller. Arutletakse ühise põllumajanduspoliitika (ÜPP) tulevikusuundade üle ja selle üle, milline saab olema põllumajanduse rahastatus aastateks 2021-2027. Vestlusringis arutlevad tuleviku põllumajanduse ärimudelite üle tänavuse „Aasta põllumehe“ konkursi nominendid. Konkurssi „Aasta põllumees“ korraldavad Maaleht ja Eesti-Põllumajandus-Kaubanduskoda juba 20. korda ja seekordne juubelikonkurss on pühendatud maaettevõtluses tegutsevatele naistele. Nii esitasid maamajanduslikud organistasioonid tänavu aasta põllumehe tiitlile kandideerima 12 naist seitsmest maakonnast - Harjumaalt, Lääne-Virumaalt, Tartu-, Jõgeva- ja Põlvamaalt ning Läänemaalt ja Saaremaalt.

Tänasel konvernetsil kuulutatakse välja konkursi võitja – aasta põllumees 2020.

Traditsiooniliselt antakse konkursi võitjale üle ajaloolise "Külvaja" kuju vähendatud koopia. Skulptor Ferdi Sannamehe 1927. aastal valminud pronksist skulptuuri "Külvaja" võitis 1928. aastal tollane Piistaoja talu peremees Theodor Pool kui Eesti parima talu omanik. Skulptuuri vähendatud koopia on modelleerinud skulptor Tiiu Kirsipuu. Kuju üleandmisega soovivad Maaleht ja Põllumajandus-Kaubanduskoda rõhutada ajaloolist järjepidevust maaharimise ja põllumajanduse edendamisel Eestimaal läbi sajandite.