"Hindrek on informeeritud ajakirjanik ja kogenud peatoimetaja, kes on osanud alati moodustada meeskonna, kellega koos teha head ja nutikat ajakirjandust. Ta teab, et Maaleht, nagu kõik väljaanded, on vastamisi mitmete väljakutsetega – eelkõige tuleb täpselt tundma õppida, mida ootavad senised ja ka uued tellijad, seejärel peab hoidma ja leidma nii digi- kui paberlehele uusi lugejaid. Ajakirjanduslik tööpõld on Hindrekul kahtlemata lai, kuid kolleegid nii Maalehes kui Ekspress Meedias on ta kõrval, et aidata ning toetada. Hea ajakirjandus, tasakaalukus ja kõikide tänapäevaste ajakirjandusplatvormide kasutamine on Maalehe jätkuva edu saladus," lisas Soonvald.

Riikoja sõnul on Maaleht Eesti suurim nädalaleht ning selle juhtimine põnev väljakutse. “Mul on hea meel, et mulle selline ettepanek tehti. Maaleht ei ole juba ammu kitsalt põllumajandusest kirjutav leht – ajaga on kaasas käidud ja köitvat sisu pakutakse nii maa- kui linnainimesele,” rääkis Riikoja. “Lehel on kõik võimalused olla populaarne ja loetav nii paberkandjal kui veebis ning tahan Maalehte edasi arendada mõlemas kanalis. Ühes Maalehe ajakirjanikega on seda hea ja kindel teha.”

Seni üle 5 aasta Maalehe peatoimetajana töötanud Andres Eilart soovib nädalalehe uuele juhile rohkelt jaksu ja edu. „Usun, et Maaleht, tema inimesed, tegemised ja sõbrad saavad headesse kätesse, et püüda aina uusi mäetippe ja külastada rohelisi oaase. Tean, kui oluline on eestlaste jaoks olla juurte lähedal. Lugejad on alati pidanud Maalehe tasakaalukast olekust ja inimsõbralikust hoiakust ning võin rahuliku südamega mõelda, et hea Eesti leht jääb uue peatoimetaja vedamisel ikka ja alati juurte juurde. Kasutan ka ise veelkord võimalust Maalehe ja Ekspress Meedia sõpru tänada koos sammutud teekonna eest – neljapäeva veedame Maalehega!“ lausus Eilart.

Hindrek Riikoja on õppinud Tartu Ülikoolis ajakirjandust ja suhtekorraldust. Varem on ta töötanud uudisteagentuuris BNS, Postimehe majandustoimetuses ja Põllumajandusministeeriumi avalike suhte osakonnas. Viimased üheksa aastat oli Riikoja Raadio Kuku peatoimetaja.

Riikoja alustab Maalehes 1. detsembril.