Konverentsi korraldava Eesti Metsa- ja Puidutööstuse Liidu tegevjuhi Henrik Välja sõnul kogub puit ehitusmaterjalina populaarsust nii Eestis kui ka mujal maailmas. “Globaalsed kliimaprobleemid avaldavad mõju inimeste tarbimisharjumustele ja puit on üks keskkonnasõbralikumaid ehitusmaterjale. Puud seovad kasvades süsinikku ja talletavad endasse süsihappegaasi, mis on tänaste inimtekkeliste kliimamuutuste peamine põhjustaja,” ütleb ta.

Välja märgib, et asendades puiduga taastumatutest materjalidest valmistatud tooteid, on võimalik vähendada ehitussektori süsinikuheidet.

Lisaks sellele, et puit on taastuv ja taaskasutatav materjal, laienevad selle kasutusvõimalused arhitektuuris pidevalt. “Arhitektidel ja inseneridel tulevad üha lennukamad ideed, kuidas puitu ehitusprotsessis kasutada. Samuti muutuvad aina julgemaks tellijad, kes soovivad puidu abil enda unistusi ellu viia - olgu selleks õdus kodu perele, hubane suvemaja või midagi muud,” ütleb Välja. Ta usub, et muutuste taga on inimeste teadlikkuse kasv. “Puidust ehitamisega seotud müüdid mõranevad. Tohutult kiire puidutehnoloogia areng on viinud selleni, et inimene saab puidust ehitades olla kindel hoone tule-, ilmastiku-, ja helikindluses,” sõnab Välja.

Otseülekanne konverentsilt algab kell 9.50. Konverentsi ajakava on leitav SIIT!