12.11.2020, 00:00
Auhinnatud filmid toidukunstist
Novembris on ETV2 teemakuude traditsioon saanud täiendust – dokumentaalfilmid toidukunstist tõstavad fookusesse kokad ja nende maitseotsingud, restoranide väljakutseid täis maailma ja tooraine tähtsuse.

Filmi "Meie unistuste talu" peategelaseks on perekond, kes väikesest linnakorterist Los Angelese lähedale maale kolib, et hakata rajama jätkusuutlikku ja loodussõbralikku talu.
FOTO:
Teisipäeviti jõuavad esmakordselt vaatajate ette dokumentaalfilmid maailma eri paigust, mida ühendab kirg toidu vastu.
Eelmisel nädalal eetris olnud dokumentaalfilm “Taeva maitse” kirjeldas legendaarse Taani koka Claus Meyeri ja tema kahe õpilase püüdlusi avardada Boliivia köögi varal maitsemaailma piire.
Teisipäeval on aga ekraanil auhinnatud dokumentaalfilm “Peenike joon”, mis uurib, miks vähem kui seitse protsenti peakokkadest ja restoraniomanikest USAs on naised, kui traditsiooniliselt on naised olnud köögis kesksel kohal.