Mida paremini on taimed toitainetega varustatud, seda kõrgema toiteväärtusega seemnesaak ja sellest valmistatav lõpptoodang, antud juhul toidulaual kasutatav rapsiõli ja loomasöödaks minev rapsikook, tuleb.
Rapsipõld rõõmustab oma kollase säraga silma kevadel. Teist korda naudime rapsi õlina, kui küpsetame pannkooke või praeme kartuleid. Rapsiõli on meie toidukapis muutunud vältimatuks.
Aga igast rapsist head õli ei saa. Seda taime tuleb väga hoolega kasvatada ja toita, et tekkiks piisav õlisisaldus, millest toiduõli pressida.
Jahedapoolne pikk kevad pani piduri loodetavatele ülikõrgetele saakidele ja juunis võis juba oletada, et rekordeid loota pole.
Kvaliteet võib selliste ilmadega tulla väga hea sõltuvalt sellest, kui oskuslikult tootja põllukultuure väetab ja millise viljakusega on muld.
Oled juba tellija?