Rapsipõld rõõmustab oma kollase säraga silma kevadel. Teist korda naudime rapsi õlina, kui küpsetame pannkooke või praeme kartuleid. Rapsiõli on meie toidukapis muutunud vältimatuks.

Aga igast rapsist head õli ei saa. Seda taime tuleb väga hoolega kasvatada ja toita, et tekkiks piisav õlisisaldus, millest toiduõli pressida.

Jahedapoolne pikk kevad pani piduri loodetavatele ülikõrgetele saakidele ja juunis võis juba oletada, et rekordeid loota pole.

Kvaliteet võib selliste ilmadega tulla väga hea sõltuvalt sellest, kui oskuslikult tootja põllukultuure väetab ja millise viljakusega on muld.

Tänavune eripära oli, et jahedal kevadel ei saanud taim mullast vajalikke toitaineid piisavalt kätte kasvufaasis, mil moodustub potentsiaalne saak ja kvaliteet. Seega olnuks väga vajalik pealtväetamine kaaliumi sisaldavate väetistega, mida viiel põllul oli tehtud. Neil oli ka kvaliteet keskmisest kõrgem.

Edasi lugemiseks:
1.99 Üksikartikkel ühe kliki mobiilimaksega