08.12.2020, 15:37
Lambakasvataja mure: restoranid tahavad, et lammastel oleks täpselt ühesugused kintsud
„Aitab eluslammaste väljaveost, hakkame ise oma lambaliha väärindama,“ kutsub koostööle tänavu parima noortaluniku tiitli pälvinud Priidu Veersalu Iisaka lambakasvatustalust Harjumaalt.
![„Elus tuleb ikka seda teha, mis endale meeldib, mina valisin maaettevõtluse ja lambakasvatuse,“ teatab lihatehnoloogiks õppinud Priidu Veersalu oma talulaudas. Pildil koos sinise tekseli tõujääraga.](https://images.delfi.ee/media-api-image-cropper/v1/39bee8d0-bbf0-11eb-be13-d3db3b10321e.jpg?noup&w=1200&h=711&fx=0.5&fy=0.5&ch=0.6855&cw=1&cx=0&cy=0.1579&r=16:9)
„Elus tuleb ikka seda teha, mis endale meeldib, mina valisin maaettevõtluse ja lambakasvatuse,“ teatab lihatehnoloogiks õppinud Priidu Veersalu oma talulaudas. Pildil koos sinise tekseli tõujääraga.
FOTO:
Eesti impordib rohkem liha, kui ekspordib, ja mis kõige totram – imporditakse odavama hinnaga, kui välja müüakse. Mitmendat põlve lambakasvataja, parima noortaluniku Priidu Veersalu sõnul võibki imporditud lambaliha minna restoranidele.
„Kui restoran ütleb, et korraga on vaja sada karreed või sada lambakintsu, kõik ühe kaaluga ning ühesugused, siis me ei suuda seda kogust ja etteantud hinda pakkuda,“ tõi esile Veersalu. Ta nentis, et meie lambakasvatajad ei peagi praegu restorani koha eest võitlema, vaid valida tuleb teine tee.
Oled juba tellija?