Samblasüda on pilgupüüdjaks saanud punase roosiõie. Samas võib roosi asemel siin kasutada ka näiteks hüatsinti, mis tekitab kevadise tunde.
Rõõmsa meeleolu saab ka lilleseadega, mille valmistamiseks vajalikud materjalid võib kaasa korjata jalutuskäigul metsa.
Kui tähtsal hetkel kipuvad sõnad sassi minema, võib lasta rääkida hoopiski lilledel. On ju punane roos armastuse sümbol, ja kui sinna lisada veel punane karbike sõrmusega, siis ei pea kaua mõtlema, millist ettepanekut on oodata.

Pehme ja sõbralik süda
Astrid Lepik
Sõbrapäevaks meisterdatud südamed sobivad aknale riputamiseks.

Sõbrapäeva sümboliks on süda ja nendega sobib sel päeval ruume kaunistada.

Kangast südame valmistamiseks joonistage kõigepealt selle kujutis paberile. Südameid võib olla mitu ja eri suuruses.

Seejärel valige välja kangad, mida õmblemisel kasutada, olgu siis ühevärvilised või lillelised. Südame üks pool võib olla roosade lilledega, teine hoopiski ühevärviline. Murdke kangas keskelt pooleks, nii et parem pool jääb sisse. Asetage šabloon kangale, märkige piirjooned. Väljalõikamisel ärge unustage jätta ka õmblusvaru, vähemasti 0,5 cm.

Õmmelge kokku, jätke väike ava, mille kaudu töö saab ümber pöörata. Täidiseks sobib kõige paremini vatiin ning sellega ei pea koonerdama, las süda on ikka piisavalt pontsakas. Kes soovib, võib neile ka kaunistused peale õmmelda.


Lilli ei pea üksnes kinkima. Võib ka iseendale teha ilusa äraolemise, kaunistada kohvilaua ning mõelda oma kallite inimeste peale.
Kui sõber on väga maias, tasub ka kommikarbi pakkimisega veidi vaeva näha ning selle ümber pisut ilu sättida.