Oma põldudel tegutseb ta kui väljaõppinud taimetohter. “Taim on elusorganism ja vajab kasvamiseks võimalikult häid tingimusi. Ka taimi on vaja turgutada, et kaitsta neid haiguste ja putukate eest,” võrdleb Kreen taimekaitsevahendite kasutamist inimestele mõeldud vitamiinide ja ravimitega. Kogenud põllumees teab, kuidas oskusliku ja optimaalse taimekaitsega saada häid saake loodust kahjustamata.

Aastatega on ta tõusnud maaelus tuntud tegijaks – ta on pikaajaline Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoja nõukogu liige ja olnud ka nõukogu esimees, esindades põllumehi nii siseriiklike kui Euroopa toetuste taotlemisel.

“Tore ja väga asjalik inimene, ta on ju meie põllumeeste eestkõneleja,” iseloomustab Olav Kreeni Virumaa põllumeeste liidu juhatuse esimees Einar Jakobi. Jakobi tunnustab, et Kreen on tegev mitmes ühistus ja liidus, seisab põllumeeste õiguste eest, osaleb taimekaitse nõukogus ja töörühmades ning tema algatusel toimusid ka ümarlauad mesinikega.

Teenetemärkidega tunnustatakse Eesti inimesi ja meie toetajaid välisriikides nende sihikindluse eest oma tegevuses ning lojaalsuses põhimõtetele, millele toetub kaasaegne Eesti – avatusele ja demokraatiale, teadmistele ja ettevõtlikkusele, hoolimisele ja märkamisele.

Kreen sai teenetemärgi Rabaveere talu peremehena, kes on andnud olulise ja pikaajalise panuse Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoja arengusse ja põllumajanduspoliitika kujundamisse.