“Ei, seda ei saa olla,” kinnitab ta visalt ja lubab alles pika mangumise peale abikaasa Urvega koos nimekirja oma silmaga üle vaadata.

Aga miks ei võiks külavanem teenetemärki saada? Eriti veel selline, kes oma piirkonnas laialt tuntud ja tubli mees. Kuhjavere külavanemaks on Romeo olnud 22 aastat ning küla on valitud ka Eesti aasta külaks.

Kuhjaverre ei käi ammu enam ühtki liinibussi, aga ometi tuleb igal aastal kohale sadu inimesi nende kuulsatele harrastusteatrite päevadele. Kuhjavere on teatri kaudu saanud koduseks kohaks paljudele inimestele üle Eesti.

Romeo Mukk on alati olnud selle poolt, et kõige paremini tulevad asjad välja siis, kui need on tehtud ühel meelel ja ühiste jõududega.

Teatripäevade patrooniks oli oma surmani lavastaja Kalju Komissarov, kellele just sel põhjustel Kuhjavere ettevõtmised väga meeldisid.

2010. aasta lumerohkel talvel oli Komissarov palutud külarahvaga koos vabariigi aastapäeva tähistama. Kui ta uuris, kas frakk on kohustuslik, seletas Romeo Mukk talle lahkelt, et külarahvas peab end alles kuidagi kodudest välja kaevama ja seda juba frakis ei tee. “Vaat see on ehe elu,” rõõmustas lavastaja seepeale.

Aktiivse tegevuse eest on Rome Mukk varem pälvinud maaeluministeeriumilt hõbedase teenetemärgi.