Reinu esimene lugu rääkis sellest, et Haanjamaal oli suvi erakordselt sajune. Sadas lausa nii palju, et tollane sajurekord on siiani löömata.

Kuigi Rein on aastate jooksul kirjutanud pea kõigest, on just ilm jäänudki tema kaubamärgiks ja 2001. aastast ilmub Maalehe viimasel leheküljel Reinu eestvedamisel ka eraldi ilmakülg.

Lisaks ilmub vähemalt neli korda aastas suurem prognoos, milles loodust jälgivad ilmatargad räägivad, milline kevad, suvi, sügis või talv parasjagu ootamas on. Need lood ei sünni kunagi kiirustades, sest Rein tahab ilmatarkadega rahulikult kõik lindude tulekud-minekud, seapõrna vaatlused ja muud märgid läbi arutada.

Kui Rein seda tööd järjepidevalt teinud poleks — tea, kuivõrd inimesed enam mäletakski vanu loodustarkusi ilma ennustamisel? Reinu rajal on ka mitmed teised väljaanded hakanud ilmatarkade vastu huvi tundma ja nende teadmisi väärtustanud.

„Mul on väga hea meel, et Rein on pälvinud väärilise tunnustuse,“ sõnas Maalehe peatoimetaja Hindrek Riikoja. „Rein on Eesti üks staažikamaid tegevajakirjanikke, kes on jätkuvalt väga heas ajakirjanduslikus vormis ning on tore, et ka seda märgatakse. Tema enda huvi ja fookus on praegu ilmal, kuid vajadusel suudab ta katta ju kõiki teemasid. Pane samamoodi edasi!“

Maaleht õnnitleb kauaaegset kolleegi!