“Tahtsime teha tervislikku maiustust ja šokolaad tundus selleks kõige parem variant,” rääkis Eesti Maaülikooli ja Tartu Ülikooli teadlastega koostööd tegeva teadus- ja arendusasutuse BioCC OÜ vanemteadur Kersti Ehrlich-Peets.
Tumedas šokolaadis on palju kasulikke antioksüdante, laktobatsill Inducia on aga südame-veresoonkonda kaitsvate ja halba kolesterooli langetavate omadustega. Need Inducia omadused on tehtud kindlaks kliiniliste katsetega 500 inimese peal siinsamas Eestis. Lisaks toetab tume šokolaad Inducia bakteri toimeid südame-veresoonkonnale.
Nii otsustatigi kaks head asja kokku panna. Lisaks täiendati tulemust D-vitamiiniga, kuna siinsel laiuskraadil kipub inimestel seda nn päikesevitamiini väheks jääma. Mitu nädalat katsetati ja mekiti erinevaid kombinatsioone, et leida maitsvaim. Aprillis jõuab tervislik šokolaad müüki Selveri ketis.