Kultuur elab Uhtnas

Uhtnas on hea elada, sest siin asub nii lasteaed, kool, hooldekodu, väike pood ja tööstuspark, mis annab tööd nii kohalikele meestele kui ka ümberkaudsetele elanikele.

Uhtna tugevuseks on kindlasti aktiivne kogukond, kus erinevad sihtgrupid üritustel kaasa löövad. Nii võib välja tuua, et „kultuur elab Uhtnas“- st meil on naiskoor, naisrahvatantsurühm, mandoliiniorkester.

Kõik kultuurikollektiivid on edukalt esindanud Rakvere valda erinevatel suurematel ja väiksematel üritustel, nii oma vallas, üle Eesti kui ka välismaal.

Juba teist aastat järjest on toimunud Uhtna külaväljakul, kuulsa raketti meenutava Teet Suure kuuse juures minitantsupidu ehk „Vaba Rahva tants“, millega tähistatakse Eesti taasiseseisvust.

Uhtna kuulus rakett, tegelikult hoopis kunagine Rakvere jõulukuusk Teet Suure loomingust

Uus Uhtna


Kindlasti on Uhtna rahvas väga sportlik rahvas. Igapäevaseid kõndijaid/jooksjaid on meil ikka väga mitu, lisaks osalevad uhtnakad ka suurematel spordiüritustel, nii jooksumaratonidel kui ka rattamaratonidel jne.

Sportida on võimalik ka jõusaalis, mis on uuendatud kohaliku MTÜ Uus Uhtna initsiatiivil. Peredel ja sõpruskondadel on võimalus mõisapargis aastaringselt mängida kettagolfi. Laste ja noorte jaoks on võimalus rulapargis trikitada. Kooli juures asuvad korralikud palliplatsid, välitrenažöörid. Talvel on olemas suusarada, mida kohalikud inimesed aktiivselt kasutavad.

Uhtnakad oskavad ka vaba aega nautida ja kannavad hoolt oma tervise eest. Nii oleme tähistanud mitmel aastal südamenädalat, et juhtida inimeste tähelepanu südame tervisele ja südame- veresoonkonna haiguste ohufaktorite teadvustamisele.

Juba 6 aastat järjest oleme tähistanud vastlapäeva lõbusate ja sportlike mängudega. Vastlapäevad on meil väga rahvarohked ja meeleolukad.

Lõke külaväljakule

Teist aastat oleme heisanud külaväljakul sinimustvalge lipu vabariigi auks.

Jüripäeva on ka Uhtnas varem tähistatud, kuigi vahepeal on tekkinud sellesse traditsiooni lünk.

Alates sellest aastast üritame taaselustada jüriöö tähistamist, süüdates külaväljakul väikese lõkke.
Kokkuvõtteks- Uhtna kogukonnaliikmed on sportlike eluviisidega, heade tervisenäitajatega, kultuurilembelised ning aktiivsed osalejad kogukonnaüritustel.

* Meenutuseks Jüriöö Märgutulede kohta


Maarahva püha, jüripäeva tähistamiseks alustas Paide ajakeskus Wittenstein koostööd Maalehega kogudes külade lugusid ja kutsudes kuu aja pärast süütama ka oma märgutuld, mis kuulutaks „Eestimaa küla elab!”

Foto ja lühike kirjatükk oma külast tuleks saata meilile jyrioo@wittenstein.ee . Lood ilmuvad nii Jüriöö Märgutulede kui ka Maalehe kodulehtedel.