"Ühes peres on esialgu kuni 12 000 liiget, kuid nagu itaallastele kombeks, võib pere päris suureks kasvada, põhikorje ajal kuni 60 000 liikmeni. Kui õnnestub, loome suve jooksul kolmandagi mesilaspere,“ kirjeldas Nuudi.

Itaallasi iseloomustab tema sõnul soojalembus, mis tähendab, et jahedama ilmaga nad nina välja väga ei pista, see-eest ollakse ilusa ilmaga väljas korjel kogu jõuguga.

Mesilaste rohkus ei tähenda, et suvel on politseimaja hoov sumisejaid täis. „Mesilased valivad tavaliselt ühe taimeliigi ja otsivad siis seda võimalikult palju. Asfaldilt õnneks midagi korjata pole ja seetõttu töötajaid ega kliente nad häirida ei tohiks. Pigem oleme vaadanud, et nad võiksid suuna võtta Kristiine eraaedadesse, kust leiab vahtraid, õunapuid, võililli ja teisi koduaiataimi, mis tähendab, et mesi saab mitmekesine ja väga-väga hea,“ sõnab Nuudi.

Idee autori, PPA turundaja Kairi Kreegi sõnul oli politseimesilaste töölevõtt üks samm olla PPAs oma tegudes keskkonnahoidlikum.

"Meie mesimummude toodetud meest tekib ühelt poolt tervislik kingitus koostööpartneritele ning teiselt poolt pakume loodusele juurde kümneid tuhandeid tublisid tolmeldajaid, kes aitavad meid ümbritseval loodusel elujõus püsida," sõnas ta.

Mesilased filtreerivad enamiku õhus levivatest raskmetallidest välja. Samuti ei leidu linnas taimekaitsevahendeid, neid kasutatakse pigem maal. Aktiivse korje ajal lendavad mesimummud keskmiselt pooleteise kilomeetri kaugusele, kuid võivad lennata ka poole kaugemale. Hooaeg on hästi läinud siis, kui ühest tarust õnnestub koguda 30 kg mett.