Vabatahtlikuks muudetud II samba pensioni võivad ühekorraga välja võtta ka need, kes juba seda pensioni saavad. Finantsinspektsiooni teatel esitas märtsi lõpuks avalduse lepingu lõpetamiseks 3033 inimest ehk 37% II samba pensionäridest.

II samba pensionilepinguid pakuvad Eestis praegu Compensa Life Vienna Insurance Group SE, ERGO Life Insurance SE Eesti filiaal ja SEB Life and Pension Baltic SE Eesti filiaal. Neist esimesed kaks sõlmivad ka eluaegseid pensionilepinguid, SEB Life sõlmib tähtajalisi lepinguid.

Need kolm firmat peavad nüüd maikuu lõpuks otsustama, kas nad soovivad üldse sellel turul edasi tegutseda või lõpetavad pensionimaksete tegemise ning annavad oma pensionilepingute portfellid üle riigile. Pensioni makstakse inimestele muidugi edasi, kuid siis teeb väljamakseid tulevikus sotsiaalkindlustusamet.

Kui Maaleht pöördus finantsinspektsiooni poole küsimusega, kas keegi kolmest ettevõttest on praeguseks teada andnud, et lõpetab pensionilepingutega tegelemise, siis selget vastust – ei jah ega ei – polnud riigiasutuselt võimalik saada.