Narvalane Aleksandr tegi YouTube'i kanaliga Aleksan Art algust kaks aastat tagasi, kui tekkis huvi filmida ja näidata kohti, mis on kõigile kohalikele lihtsasti kättesaadavad. Pärast esimese lapse sündi pani pere välisreisid pausile, oma rolli mängis ka koroona, kuid vajadus värskete emotsioonide järele jäi alles. “Ei pea ju kaugele välismaale sõitma. Pöörake tähelepanu sellele, mis meil on – milles seisneb Eesti rikkus,” räägib ta.

Esimesed droonikatsetused tegi Aleksandr kodukandis. “Ma tahan, et inimesed näeksid Ida-Virumaad mitte ainult tööstuspiirkonnana, vaid ka looduskauni kohana,” selgitab ta ning nimetab näiteks järvede ja soode võrgustikku, eriti Kurtna järvestikku, samuti Balti klinti. Maalilistele vaadetele keskendunud Aleksandr nendib, et kui ilusal moel ei näita, siis keegi ei panegi tähele.

“Kunagi ei tea, kus võib millegi erilise ja huvitava otsa sattuda,” soovitab tallinlanna Tatjana Antonova mitte ühtegi paika reisiplaanidest välistada ja räägib enda toredatest avastusest.

Ajaloohuviline Natalja Perova armastab aga reise Eestimaa paganlikesse pühapaikadesse ja koos huviklubiga Edelweiss on tal käsil ka üks põnev projekt.