Uutmoodi miniviinerid ja unelmate pihvid ehk vaba liha saabus Eestisse Rakvere uue lihakombinaadiga. Mis lugejale meenub?
(51)Rakvere lihakombinaati hakati ehitama 1987. aasta sügisel, kombinaat avati 1990. aastal. Järgnes midagi enneolematut soveedi ikkest vabaneva Eesti lihatoodete ilmas. Ilmusid uutmoodi tooted, teistsuguse ilme ja maitsega viinerid, pihvid ning mis kõik veel... Ja milliseks muutus uues lihamajas uus töökultuur, sellestki räägiti imesid.
Rakvere Lihakombinaadi kunagine direktor Olev Rohumäe on maakonnalehes Virumaa Teataja meenutanud, et kui tehasele nurgakivi pandi kehtis Soomes mark, Eestis rubla, suitsuvorst oli defitsiit ning uusi autosid sai ainult ametiühingu jagatavate ostulubadega. „Aga aken Euroopasse oli lahti kangutatud!”
Maaleht ootab oma lugejate olustikulisi aga ka kulinaarseid mälestusi seoses Rakvere lihakombinaadiga. Kirjutage toodete kättesaadavusest, maitsetest, retseptidest, lahedatest juhtumitest, aga võite lisada ka fotosid.
Iga mälestuskild teeb heameelt. Need võite panna kas selle loo kommentaaridesse või saata siis rein.sikk@maaleht.ee . Tänu ette.