Saatekirjas seisis: “Meie hoovis on olnud kogu aeg kaunis ja tihe muru. Kui me omale kodu soetasime, siis enne sissekolimist renoveerisime maja põhjalikult. Küttesüsteemi valikul pakkus ehitaja välja ka võimaluse panna hoovi maakütte torud. Kuna aga kogu aed oli ilus, siis elukaaslane oli rangelt selle vastu. Mäletan, kui ta mulle ütles, et enamiku majast lõhkusite juba maha, muru ma teil üles künda ei luba.”

Mis võidu toonud murusse puutub, siis Raido tunnistab, et ta on hooldatud ja niidetud muru pooldaja, kuigi praegune trend näib olevat vastupidine.

Foto sünni kohta lisas Raido Rebane hiljem, auhinnast teada saamise järel, et talle kui Maalehe pidevale lugejale hakkas murukonkursi väljakuulutamine kohe silma.

“Mõtlesime mitu korda, kuidas murukonkursile pilti teha. Margit jäädvustas nii katuse­aknast, õue pealt kui ka kiige otsast. Ühel õhtul, kui lapsed olid magama pandud, turgatas, et täna ongi viimane päev.” Nii läkski teele üks proovipiltidest, sest seda õiget ei jõutudki teha. Aga saadetu pälvis siiski 810 hääletanust 305 toetuse.

Foto, mis tõi esikoha. Raido Rebase ja Margit Metsla jäädvustus, mis teenis 810-lt Maalehe veebis hääletanult 305 häält.

Raido on Karlova kooli kehalise kasvatuse õpetaja ja korvpallitreener, elukaaslane Margit Metsla aga Tabivere põhikooli inglise keele õpetaja ja rahvatantsuedendaja, kes praegu on nende kolmanda lapsega lapsepuhkusel.

Mis võidu toonud murusse puutub, siis Raido tunnistab, et ta on hooldatud ja niidetud muru pooldaja, kuigi praegune trend näib olevat vastupidine. “Aga seda elurikkusega muru on mul tagahoovis ka piisavalt,” mainib ta.

Murukonkursi võidumuru vajab põua järel pisut taastumisaega.

Suvisel põuaperioodil nägi muru niidukit vaid korra mitme nädala jooksul. Midagi muud erilist muruga peale niitmise tehtud pole. “Peamine, et lapsed saaksid seal paljajalu joosta,” mainib Raido ja lisab, et tegelikult on nad Margitiga arutanud robotniiduki hankimist küll.

Nüüd on tänu ühele kenale fotole unistus teoks saanud.


Maalehe murukonkursi auhinnad panid välja Stihl ja Baltic Agro.

MURUKONKURSS ARVUDES

Kümme lugejate poolt kõige enam hinnatud murufotot

Enam kui poolesajast Maalehe esimesele murukonkursile saadetud murufotost valis eelžürii lõppvooru ehk lugejatele hindamiseks 20 kõige eripalgelisemat.

Veebis toimunud hindamisel andsid Maalehe murusõpradest lugejad kauneima muru valimisel kokku 810 häält.

Võitjaks osutus Margit Metsla ja Raido Rebase Tartust saadetud murufoto, mis kogus kokku 305 häält.

Veel mahtusid esikümnesse:

Valve ja Jaanus Reede Saaremaalt

Mari Ann Rebane Läänemaalt

Kirsti Eesmäe Järvamaalt

Kairi Säinas Valgamaalt

Tiiu Saarist Paidest

Kristo Kaukver Pärnumaalt

Marianne Liis Oissaar Viljandimaalt

Triinu Tuvi ja Taivo Nurmeots Tartumaalt

Martti Laurson Harjumaalt

Palju õnne ja tuhat tänu kõigile!