Kui palju on tänapäeval ettevõtlusel kasu ülikoolide teadustegevusest? Kuidas paistavad Eesti ülikoolid ja teadlased maailmakaardil suurettevõtete vaatest? Kas Euroopa teadusel on maailma konkurentsis veel kohta? Kuidas suudab Eesti teadlane USAs ülimalt innovaatilise katsetehase püsti panna? Aga miks USAs, mitte Eestis või Euroopas?

Selles paneelis vestlevad Kaido Kukk ja Mart Loog. Üks on maailma üheks kõige keskkonnasõbralikumaks tituleeritud ettevõtte, UPMi, biokomposiitide suuna asepresident, püüdes oma meeskonnaga leida lahendust maailma plastiprobleemile. Teine, on aga suutnud Eestisse rajada maailma juhtiva sünteetilise bioloogia uurimiskeskuse, mis tegeleb puidu keemia ja bioloogiliste protsesside uudsete tehnoloogiatega, et leevendada kliimamuutuseid. Kuidas näevad Kaido Kukk ja Mart Loog ettevõtluse ja teaduse koostöövõimalusi? Mis on peamised takistused ja kas kusagil on ka võimalusi?

Süsinikukaubanduse funktsioneerimise põhireeglid. Kuhu läheb valdkonna raha? Mis loogika alusel toimib arvestus ettevõtepõhiselt, riigi, piirkonna põhiselt? Maailmas? Süsinikuringe kirjeldus? Millist rolli mängivad erinevad tööstusharud- ja keskkonnakaitselised tegevused süsinikubilanssi hoidmises? Seda teemat käsitlevad konverentsil Mart Erik ja Veiko Uri.
Kes tegelikult metsa kaitseb? Mida teevad puidutööstused valesti? Mida teevad metsakaitsjad valesti? Kuidas on saavutatud tasakaal töötlemise ja kaitsmise vahel Taanis?
Metsakaitsmisest räägivad laval Ando Eelmaa, Pille Ligi ja Siim Kuresoo.
Programm on täiendamisel.

Teemad ja esinejad

Metsasektori panus rohepöörde ja kliimaneutraalsuse saavutamisel
Tõnis Mölder
Jaak Aaviksoo

Innovatsioon, koostöö teaduse ja ülikoolidega
Mart Loog
Kaido Kukk

Mida metsast teha saab?
Terhi Koipijärvi

Süsinikukaubanduse funktsioneerimise põhireeglid
Mart Erik
Veiko Uri

Kes tegelikult metsa kaitseb?
Ando Eelmaa
Pille Ligi
Siim Kuresoo

Päeva moderator on teleajakirjanik Kristjan Pihl.

Konverentsi piletid on müügil Piletitaskus.

Rohkem infot konverentsi kohta.