Tänaseks koosneb talu kolmest eraldi ettevõttest, millest ühte juhib Avo Kruusla, teist tütre Angeelika ja kolmandat poja Mareki pere. Kõikides üksustes oli keskmine piimatoodang üle 11 tonni lehma kohta.

Kokku on neil üle tuhande lüpsilehma.Vanadel on karussell-lüpsiplats, noortel robotlaudad. Lisaks lüpsilaudale on uuendatud lautades ka noorkari.

Maad haritakse 2600 hektarit. Kokku annab Kaska-Luiga talu tööd enam kui 60 inimesele.

Avo Kruusla sõnul paneb selline tunnustus keset karmi koroonaaega ja hindade rallit hetkeks seisatama ja mõtlema, et nendes keerulistes oludes on tegelikult kangelased kõik maaettevõtete juhid ja töötajad. „Mina alustasin üle kolmekümne aasta tagasi koos abikaasa Galinaga. Siis kehtis Eestimaal rubla ja aeg oli ehk ebakindlamgi kui nüüd, sest kõik olid kõigile võlgu ja rubla muutus iga päevaga sõna otsese mõttes vanapaberiks, samas ei sobinud see paber isegi lehma udara puhastamiseks,“ ütles Kruusla.

Juba siis sai tema sõnul selgeks, et töö tegemisel on hädavajalik usaldus ja teadmised ning seda perekond ka pakkus. „Siit oli loogiline jätk, kui tütar Angeelika ja poeg Marek asusid meie jälgedesse ning täna annavad meie pere neli ettevõtet tööd 61 inimesele. Ainult tänu oma pere ja rohkem kui poolesaja töötaja tahtele teha tööd selle sõna otseses tähenduses oleme kõik rasked ajad üle elanud.See meenutab mulle Nobelist George Bernard Shaw ütlemist töö ja töökuse kohta, et kui hakata võrdlema, kumb on jalgrattal tähtsam, esimene või tagumine ratas, siis jääb töö tegemata. Paraku näeb nüüdisajal sellistesse võrdlemistesse laskumist väga kõrgel tasemel palju," ütles Kruusla.

Märkimist väärib, et viimaste aastate investeeringud on Avo Kruusla teinud omavahenditest. „Ma pole ei noor, väike ega mahe,” on Kruusla selle kohta teravalt öelnud.

See ongi üks tänavuse tippjuhi iseloomuomadusi: kui midagi on põllumeeste suhtes valesti või ebaõiglaselt, ei sõima ta selja taga, vaid toob probleemi kartmatult avalikkuse ette. Ka Maalehes on Kruusla tõstatanud olulisi ja teravaid diskussioone.

2015. aastal oli Avo Kruusla aasta põllumehe kandidaat ja valiti rahvapõllumeheks. Juba toona tõi ta välja murekohana Eesti eliittõukarja vähenemise.

"Piimakarjad vähenevad praegu iseenesest, sest meie tõumullikad saadetakse Usbekistani, Türki, Valgevenesse ja Poolassse,” selgitas ta tookord. „Selle asemel et leida piimatoodetele uusi turge, leitakse hoopis tõuloomadele uusi turge!”

Avo Kruuslat autasustati skulptuuriga „Kuldne viljapea“, mille autor on Tiiu Kirsipuu.

Põllumajandussektori tippjuhi tiitli on varem pälvinud:


2020 – Crocus OÜ juhatuse liige Andres Oopkaup

2019 – Trigon Dairy Farming Estonia AS juhatuse liige Margus Muld

2018 – Männiku Piim OÜ juht Avo Samarüütel

2017 – Kõljala Põllumajanduslik OÜ juht Tõnu Post

2016 – OÜ Avispeamees juht Jaak Läänemets

2015 – OÜ Estonia tegevjuht Ain Aasa

2014 – OÜ Kehtna Mõisa juht Märt Riisenberg

2013 – OÜ Voore Farm juht Indrek Klammer

Põllumajandussektori tippjuht 2021 valimiskomisjoni kuulusid Swedbanki põllumajandussektori juht Brit Padjus, põllumeeste ühistu KEVILI juhataja Meelis Annus, Rannu Seeme OÜ juht Madis Ajaots, Viru Lihaühistu juhatuse esimees Einar Jakobi, Baltic Agro AS arendusdirektor Margus Ameerikas, OÜ Estonia tegevjuht Ain Aasa, Vaklak OÜ juhatuse liige Margus Muld ja Olustvere teenindus- ja maamajanduskooli direktori asetäitja Riho Kala.