Vaata siit, millest Maalehe värskes numbris veel juttu!

„Kõige hullemal nädalal oli puudu 40–45 inimest 200st, selle tõttu tekkisid tarneaugud,” meenutas Nõo Lihatööstuse nõukogu esimees Simmo Kruustük jaanipäevaeelset aega. Põhjuseks koroona, mis viis hulga töötajaid tõvevoodisse või eneseisolatsiooni. Jaanipäevaeelne aeg on lihatööstuste jaoks teatavasti kõige magusam, kuna siis on kogu aasta müügi tipphetk, nii et viiendiku töötajate puudumine andis valusa löögi.

Ka noori spetsialiste pole peale tulemas. „Maaülikoolis on lihatehnoloogia bakalaureuses õppimas üks tudeng ja magistris on veel üks tudeng. Ka kutsekoolidest pole kedagi võtta. Oleme sunnitud kõik uued inimesed ise välja koolitama ja see võtab aega,” rääkis lihatööstur.