Enamik tootjaid lisab taina koostisesse margariini, mis sisaldab kurikuulsat palmiõli. Väidetavalt aitab palmiõli tagada lõpptoote soodsama hinna, kuid tegelikult ei vasta see tõele.
Maaleht uuris siinsetes poodides müüdavate küpsiste koostist ja tuleb kurvastusega tõdeda, et lõviosa tooteid sisaldab palmiõli. Mis selles siis halba on, võiks siinkohal küsida.
Asi on selles, et õlipalmide kasvatamiseks maa saamiseks võetakse maha troopilisi vihmametsi ja hävivad elukeskkonnad. Teine miinus on see, et palmiõli sisaldab ohtralt küllastunud rasvhappeid, mis soodustab inimesel halva kolesterooli teket, mis omakorda võib viia veresoonkonna- ja südamehaigusteni.
Miks seda siis nii ohtralt kasutatakse? Põhjus peitub selles, et palmiõli on üliodav ja sageli margariini koostises, mis on koorevõist ligi viis korda odavam. Lisaks on palmiõli toatemperatuuril pooltahkes ehk määritavas olekus, mis on mõne toote jaoks oluline.